AMSTELVEEN - Vandaag hebben wethouder Sport Herbert Raat en directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur de cheque overhandigd aan Judith Krans, vertegenwoordiger van de Esther Vergeer Foundation. Tijdens de Zwem4daagse, die plaatsvond van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli 2024, zetten talloze enthousiaste zwemmers zich in om geld in te zamelen voor het goede doel. Hun gezamenlijke inspanning leverde € 2.110,- op, een bedrag dat door de gemeente Amstelveen met trots werd verdubbeld tot € 4.220,-.


De Esther Vergeer Foundation zet zich in voor het bevorderen van sportdeelname voor kinderen en jongeren met een fysieke beperking. Wethouder Raat benadrukte tijdens de overhandiging het grote belang van de stichting: “Sport is voor iedereen, ongeacht beperkingen. Het werk van de Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat ook kinderen met een lichamelijke beperking de kans krijgen om te sporten, te bewegen, en zichzelf te ontwikkelen. Dit is van onschatbare waarde voor hun fysieke en mentale welzijn.”

Directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur voegde daaraan toe: “Het is geweldig om te zien hoe Amstelveners zich hebben ingezet tijdens de Zwem4daagse. Samen hebben we een verschil gemaakt. Dit donatiebedrag draagt direct bij aan het creëren van meer sportmogelijkheden voor kinderen die dat het hardst nodig hebben.”

Judith Krans nam de cheque met dankbaarheid in ontvangst en wees op het belang van inclusieve sportinitiatieven. Ze refereerde aan de recente Paralympische Spelen in Parijs, waar wederom prachtig en inspirerend sport werd getoond. “De Paralympische Spelen hebben laten zien hoe krachtig sport kan zijn, ongeacht fysieke beperkingen. Dankzij initiatieven zoals deze kunnen we ervoor zorgen dat meer kinderen de kans krijgen om hun eigen sportieve dromen waar te maken.”

Met de donatie aan de Esther Vergeer Foundation draagt Amstelveen bij aan een toekomst waarin sport voor iedereen toegankelijk is.