AMSTELVEEN - Afgelopen zondag is een nieuwe samenwerking tussen Hockeyvereniging Hurley en Rabobank van start gegaan. Samen gaan zij aan de slag met het verder verduurzamen van de hockey-accommodatie in het Amsterdamse Bos.


Al eerder is de hockeyclub geholpen om de verduurzamingskansen in beeld te brengen. Daarbij kwamen een aantal punten aan het licht die snel kunnen worden opgepakt. Zoals het verbouwen van de keuken en een aanpak om van het gas af te gaan. Ook worden er rondom het veld nieuwe ledverlichtingen geplaatst en zijn er i.s.m. het Amsterdamse Bos, bloemperken aangelegd om de biodiversiteit te stimuleren. Rabobank helpt de club met het scheiden van het afval. Daarom zijn er door de bank diverse speciale afvalbakken geplaatst om het scheiden van afval te vereenvoudigen. Hurley ontvangt naast procesbegeleiding, de komende 3 jaar een financiële bijdrage om hun ambitieuze duurzaamheidsdoelen te realiseren. Rabobank en Hurley werken samen aan duurzame toekomst.

Jan-Chris de Nooijer, voorzitter van Hurley: “Met Rabobank als partner ben ik ervan overtuigd dat wij de meest duurzame hockeyclub in het Amsterdamse Bos blijven. Deze doelstelling is gedreven door onze ambitie. Een bijdrage, die verder gaat dan hockeyprestaties, te leveren aan de maatschappij. Op deze manier willen we bijdragen aan een leven lang Hurley. De kennis en ervaring van Rabobank op het gebied van verduurzaming is hierbij minimaal zo waardevol als de financiële steun die zij hierbij geven. Nu al merken wij aan de gesprekken hoe gecommitteerd Rabobank is en goed past bij onze verduuzamingsambitie”.

“Bij de Rabobank vinden we dat iedereen een club verdient. Verenigingen zijn daarom onmisbaar en het belang van een duurzame sportsector is ons duidelijk,” vertelt Erik Versnel, coöperatief directeur Rabobank Metropoolregio Amsterdam. “Daarom hebben we met Rabo ClubSupport een ondersteuningsvorm ontwikkeld om sport- en cultuurverenigingen en -stichtingen met een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid te helpen. Zo geven we als coöperatieve bank een deel van ons resultaat terug aan de verenigingen en bieden we hen de juiste ondersteuning om de financiële bijdrage te laten renderen.”

Meer informatie over Rabo ClubSupport? Ga naar: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport